Sabtu, 28 Januari 2012

Give me a big smile dis morning plis

Hello cayang...
Selamat pagi.. da breakfast ke? have a great breakfast okeii darl... ak x breakfast lg...lapo ni..sob3x...rindu sgt nak mencoret tapi x de masew.... huhuhu busy larh....mcm biase planner mesti full kan.. hari ni ahad, mesti rmai y cuti kan...then ak kena p kerja..hik2x..da biasa da...masew mule2 dlu janggal jgak..tp da nak dekat setahun ak duk kat tganu ni, da jd rutin hidup ak da. so y cuti hari ni, mesti da ade plan nak p jenjalan kan...have a nice day cayang... i'm working.. tp bley plak conteng blog...heheh bos x de pagi ni..pagi2 lagi dye da bg tau dye nak p meeting kat luar... so P.A dye pown senyum lebar sampai kat telinga larh...hehehhe...terlepas dr buat kopi pg ni...heheh esok masih ade okeiii.. 

Rindunyer kat sume kan..kepada cik pembaca setia blog ktew...CIk Qiena Sayang....hari ni ak da update blog ak tao...huhuhu, ak rindu sgt kat kau.. x puas jumpe hari 2, kau larh nak balik kg sangat..kesian ak..nasib larh sempat jgak mengimbas kenangan silam dengan kau sambil tgok album lame ek.. x sabar nak tggu kau update entry baru....pasal kad2 ucapan 2 sume...huhuhu eh? .okeii x novel 2..best kan...tajuk je da kontroversi kot....opss lupe plak nak mintak charge, sewa novel ak...huhhu, cmane kau skung da jadi usahawan berjaya kew? da jd member cam mas ke? hahah gud luck sayang...ak tgah mencuba produk kowang ni...t ak promote kat opis ak ek...lau untung jgn lupe bagi komiseeeeen tao..heheh

Cerita pasal cuti raye cina, my sayang2x...sowi keii..cuti sekejap je pown,,, byk menda nak wat....huhuhu, tp sempat larh ak bwk mama n adik p honeymoon kat genting , walaupown sebenarnya, ak benci tempat 2..tp kerana insan2 tersayang 2, ak mengalah n berkorban larh...pergi jgak...now ak tau that's is genting,,, bg ak bese je pown..maybe sebab ak x suke tempat y rmai2 owg mcam 2 kot...ak lg suke bercuti kat tempat y tenang, mcm pulau ke...cameron ke....huhuhu...ape pown ak bersyukur sgt sebab adik ak sudah belajar memaafkan. amin...n skung dye da semakin pinggirkan ak n lebeykan ayah sedara dye 2...tapi x pe larh...setiap yang berlaku ade hikmahnya,...mish u budak kecik...

Kepada my sayang, ikin, nana, nad, amy, biha, fiza, yana....i'm so sowi keiii..cuti awi 2 ak balik nek bas je...x bley nak p kuantan date ngan korang.... bln 3 ni kau owg nak dtg cni kan...jgn x jd tau..i'll be waiting..kte have fun keii.kte pown da lame x jumpe kan..ckap je nak p mnew keii...nak pusing satu tganu pown bley tao..rumah no hal keii, i support...i baru ciap renovate bilik semalam..da mcm istana hang li po da pown... n tuk ikin kau suke green kan...bilik ak fully green..sampai ke cadar tau...suke x?? ...heheheheh...x mao majuk2 da pas ni keiii....i luv u all sgt3x...

Kepada sume kwan2 ak yang bertunang, kahwin, baru dapat baby...congrate keii....semoga kebahagiaan itu kekal abadi buat selamanya. amin.... heppy tuk semua tau...bye ...



Jumaat, 13 Januari 2012

Out wif Tenggiling BER

Hey olls, nite...hmm da pkul sepuluh upenya.. n ak still kat depan lappy lg...huh, dr td ak cbuk menghadap google images, tgok2 design umah.... especially design2 bedroom...sumenya cantik sgt,,, gler jdnya ak...pape pown sabar2..kumpul design je dlu...keiii darlings...

Sebenarnya ak letih ni, huhuh mane x nya ptg td teman my senget p beli teddy bear besar dye.. hye susah kan ble budak senget 2 da berperangai mcm budak2...haisy nasib bek ak sayang kau, lau x ak suh kau p jalan kaki... dengan ikat tocang nyer sebijik mcam budak tabika lari umah tau...kalah students mama kau cik senget.

Ble da dpt bear, tersenyum2 sampai ke balik.fuhhh, sabar je larh..pastu mule larh malu..sebab sume owg duk tgok kat dye...



Rabu, 11 Januari 2012

Journey of 2012

hey olls, chat? huh, da lame ak x update blog kan..hmm lately ni busy sgt. x sempat nak wat karangan panjang mcm slalu.. hari ni bos ak outstation, so bley larh ak balik awal, tidy up my house, then get a long rest..lega sangat2x.. no more pkir pasal opis, esok plak sambung,,, :-)

owh ye esok akan bermula something y baru dlm hidup ak...new experience, ??? tp x bley nak shared kat cni..maaf larh...hope u olls wish me best of luck keii.... harap ak bley tempuhi dgn tabah....hik2x..

hmm skung ni memang zaman tunang n kawen kan...fuh, kat fb bersepah2 member ak tunang, kawen, ada y da dapat baby pown..alhamdulillah...semoga jodoh dye owg sume berkekalan...InsyAllah.. ak doakan y terbaik utk sume...tumpang gembira, tumpang bersyukur...


rmai owg nak tnyer ek ble turn ak, terutama mak cik ak y sowang 2...huhuh soalan cepumas je.. bley x ak nak jwab no komen, insyaAllah, lau jdoh ak da sampai ak juga akan ke arah 2, tp bukan skung, bukan dlm mase terdekat ni... banyak lg menda ak nak pkir...keje pown baru 10 bulan....baru nak mulakan hidup kan....ble sume da stable baru larh bley pkir psal sume 2....

rumah, alhamdulillah lepas abis bincang, finally harga dye jatuh pd 80k..huh, bln 6 maybe da bley dpt kunci n bley start bayar..ha miskin larh i lpas ni.....

okeiii larh..mls da nak type...

love boncit :-)

Rabu, 4 Januari 2012


Ya Allah,
Andai dye tercipta untukku,
Kau satukan hati antara kami dengan ikatan yang sah,
Suburkan cinta kami dengan ketaqwaan...
Kau jauhkan kami dari kemaksiatan...
Kau jauhkan kami dari fitnah, dengki khianat manusia.....
Ya Allah,
Andai dye tidak tercipta untukku,
Lenyapkan rasa cinta di hati ni..
Dan bawalah dye jauh dari hidupku....

Budak2 Sekolah

hye.. ble tgok pic2 lame, rindu plak zaman skol.. ha 2 larh, dlu mase skol cbuk nak cepat2 abis..letih study larh, bosan  nak pkai unform  skol larh.. beg berat larh, x nak ikut peraturan larh... hahah skung tgok... cbuk nak rindu zaman skol....sebab ape? that's the best part in my life...remaja hanya sekali kan..

Rindu sangat, pg2 nak tggu bas skol....sambil 2 borak2 larh dlu, cter2 gosip2..pasal cter sembilu....hahah time study group bukan men lg wat jadual, ikut giliran nak study umah sape....huhu, dtg 2 memang larh...tp ape y adenya, study ckit... makanan ringan satu plastik ,  pastu gosip2, bace majalah mangga, tulis lirik lagu,. pastu nyanyi dalam kelas 2 sume da jd hobi larh kan...ble p skol, cbuk nak men tukar2 novel, berangan x ingat larh, mlm2 sanggup ttow lambat semata2 nak habiskn bce novel, esoknya dlm kelas mula larh angguk2 geleng2.....sebab mengantuk....hahah ape pown it's so sweet.....rindu sgt2x tau...ble time rehat cbuk larh nak dating....oh no, y de admirer 2, cbuk nak lalu depan klas y berkenaan..dapat pandang jeling2 pown okeii larh....cinta monyet...

Ble da masuk hostel, life pown da jd lain ckit....bese larh, kejutan budaya kan...jadual sume da teratur, pack sgt..tp tetap x berubah kot..makan 5 hari sekali, sebelum pergi dewan makan lima kali tatap cermin, ye larh , malu larh lau tudung senget sebelah kan....nak menghadap senior larh kononnya...mengade je lebey ek...huhuhu, ble kat skol, hobinya ponteng klas, terutama waktu add math, ngan agama.... add math sebab x paham satu habuk pown, agama plak, sebab ustaz suke cter bab kawen..OMG, i'm not interested,,sowi  ustaz...i go first okeii...time prep plak, time prep petang, cbuk ttow dalam blik, ble warden check mula larh lari x ckup tanah,,,,isyhhh teruk btol....hahha time, merdeka, hari guru, hari raya, cbuk nak tukar2 request..de gak y cbuk mengira secret admirer....ye larh byk sgt dpt request ek....wat2 ucapan jiwang ckit...tambah2 dr abg senior...trus cair....dasyat kan...

ble dekat hostel, warden x bg bwk phone, tp tetap degil kan, nak bwk jgak..ble adew spot check mule larh,, cbuk carik port nak sorok phone, sorok pic pkwe2....surat cinta....hahhaha sape larh y suke sgt reply2 surat cinta mase kat skol dlu....hahahhaha kelakarnya lau ingat semula kan... ape pown 2 sume zman remaja, skung, ak still remaja, tp da nak dekat masuk ke dewasa....n seterusnya tue.. tp kenangan zaman skol mst x bley lupe punyer..indah sgt.. indah dr hdup ak skung.... hahha tp y indah 2 hanya sementara kan....

p/s : mish skol.....huhu :-)




Isnin, 2 Januari 2012

Sweet 22

Mse ak update blog ni..of course larh secara rasminya umur ak da masuk 22 tahun..tp x ckup bulan lg tau...owh tuenya ak...Selamat Tahun Baru semua...camane sambutan mesti happening kan...ak? nope larh...just duk umah menghadap tv je.... Sebab ape, ujan turun mencurah2....lgpown, ak keje ahad 2...x best larh kan...aisyhh x penting pown, sama ada ak sambut or tak... tahun 2 tetap baru !!!

Permulaan tahun baru..alhamdulillah semuanya berjalan seperti y dirancang....berbakul2 azam tahun baru ak ni...tp y utama mang ak nak spent time tuk kwan2 larh...sebab tahun lepas mang ak x bg langsung mse tuk dye owg...x adil kan..kejam sgt rasenya...tp tahun ni i'll promise keii cik bff sume....sye akan bhgi msew tuk kamo semua..

Kerja alhamdulillah, bos baru En. Farrin...He's a good bos...insyaAllah....selesa bekerja dgn dye, walaupun, hari2 ak kena beli breakfast tuk dye...sound's good rite...hahah anyway,,,pape saje tuk u bos....sye berkeja n sye akan patuh pd setiap arahan...actually baru ak sedar, nak jd PA ni bukan senang mcm ape y ak pernah bayangkan dlu. setakat pakai cantik2 je,,,, hoho useless kan....kena ada byk ilmu di dada, kena talkative plak, n pandai treat ur bos...pape pown, still mish bos lame.. En. Din...thanks sebab give me a call...ingat jgak bos kat staff lame ek....i'm heppi 4 that... wish u best of luck kat tempat baru bos....

Esok mama da start keje, n adik pown da start skol, so x kan ade lg mesej2 dr budak kecik 2....kalau x, nak mesej sokmo je....adik2, tau kan kakak kau ni x suke mesej..hahha pape larh, nasib baik ak sayang kau dik.hahha mesti kau x sabar nak p skol esok kan, maklumlah sumenya baru, ye larh kau kan anak datin best larh....i jelez tau, msew i sekolah dlu, mama asyik suh berjimat je.....hahahhah sok pergi cop tempat duduk depan2 tau,,sebab kau 2 pendek..6t x nmpak ape cikgu tulis kat white board...haha lupe, msti mama bg kau duit blanje lebey tahun ni kan...jgn lupe simpan kei, letih je kakak belikan kau tabung. lau x nak simpan.....huhuhu.. owh...mom, i'm really mish u keiii.. x sabar nak balik tau..rindu masakan u....hehehheh, opss ya, harap bersabar ngan karenah student baru esok...hehehheii,,,i know u'r caring mama..tp kesabaran amat diperlukan di sini...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...