Selasa, 21 Februari 2012

Interview

Assalamualaikum...

Hey olls, selamat bertengahari.. da lunch ke belum ni? huhuuh, ak opkos larh da kenyang...  hari ni, opis ak wat interview tuk ambik staf kontrak selama 6 bulan. So secara tidak langsung mak cik peah propa pown terlibat sekali larh dlm interview tersebut... klakar kan, dye yang interview ak yang nervous melampau.. Sejak dari petang semalam, ak x habis-habis bercerita pasal CIDB kat dye, x cukup dengan itu ak bagi buku prosedur pendaftaran lagi suruh dye bace. Ha ni da memang cam nak ambik SPM je..memang panas larh telinga dye... hahaha, ak tak kira yang penting ak nak dye pass interview tu dengan jayanya.. dapat ke x jawatan tu, lain cerita...yang penting dye da cube sedaya upaya dye. btol x?

So pagi2 lagi td ak da kejut dye. pkul 6.30 ak da menjerit suruh dye bangun.... hahah padan muke kau kan .. nasib larh hari ni kena bangun awal. Dengan muke seposen dye bangun iron baju. Sebelum nak p keje pagi td, puas ak pesan jangan lambat - jangan lambat. Then ak rase ade kot setiap minit ak ping dye kat bb..da ciap ke blum.. Tepat pukul 9 dye sampai kat opis ak. Mase tu ak tgah breakfast, mula larh dye merengek suh cepat, dye takut...hahahah, kalah adik ak kot...opssss... Sebelum tu sempat ak p beli bekal, susu n mentos tuk dye...GRrrr owg da beli x mao plak, nervous sgt sampai sume x bley..ttbe rase kenyang ek...huh, tak pe..kau x nak ak je y makan.. tp seriously ak pon turut nervous bersama masa dye tgah interview td...

Kuar je dari bilik interview tu, pucat muke dye, tgn xyah ckap larh, mcm baru kuar dari peti ais kot.. Ak pown dengan muke seposen ajak dye duduk..bagi dye tenang dulu... pe lagi mcm burung murai dye bercerita ape yang bos2 ak tnyer dye... hahaha kelakar pown adew, teringat mase ak interview dlu... lagi teruk kena buli... huhuu, tapi sebenarnya bos2 ak da tau, dye kawan ak...huhu, terpulang larh pada mereka tuk menilai.

So skung semuanya da settle, ak harapkan yang terbaik, hope kau dapat larh keje 2 sayang.. Ak da tolong semampu yang boleh. harap rezeki berpihak pada kte keii...Amin..


Ahad, 19 Februari 2012

Selamat ber Hi-Ti semua...

Salam..

Selamat petang, hari ni ak sampai paling awal kat umah. Mane taknyer kul 5 tepat ak da tercegat kat depan punch card 2..tpi tetap x ley lawan encik berdua 2..mereka tetap owg pertama y akan punch card. so secara tidak langsungnya ak menjadi owg ketiga y punch card..entah larh kenape, tp ak mang x de mood hari ni, someone da spoil kan mood ak...sape? owg y dari dlu sampai skung y x abis2 menyakitkan hati ak.. thanks n congrate sebab kau da berjaya. ape pown , nasib baik sangat bos x de hari ni...so, bley larh ak balik awal..td pown ak sampai lambat kat opis, tp punch card masih hitam keii..alhamdulillah..

Hmm finally hari ni ak da ciapkan booklet tuk lawatan Dato Pengerusi ahad ni..adew lagi seminggu je. Lega rasenya.. teks ucapan bos tuk Mesyuarat Agung 6t pown ak da siapkan td.. alhamdulillah.. Puas ak pikir ayat nak wat karangan , maklumlah da lame tinggal sekolah...ayat pown tunggang terbalik larh.. nasib baik ade encik google kan...i luv u larh.... hahah harap2 bos x reject, tp dye mang x bley reject da pown kan...sebab dye masuk opis pown btol2 mase mesy 2...owh ye baru teringat esok ak kena set app bos ngan  pengarah TNB.. huhu... nasib larh Pn. Noli p.a pengarah TNB tu bek n sporting...n nasib bek ak da simpan num phone dye...huhuhu, malas nak kol opis, banyak songeh kan...hehehhehe .. hahha 2 larh keje ak, set app, booking flight, type memo, type surat, arrange meeting, jwb kol....hahha jangan nak merungut larh ct,, da memang keje kau kan....

Balik umah ngatkan nak ttow, tp ble bb da keluarkan lampu oren maknenya dye nak mintak nyawa larh...so dengan malas ak bukak lappy tuk charge... huhu maklumlah charger rosak. terpaksa larh ak charge gune kabel je.. then ble da bukak lappy 2 tau2 je larh, da x jd da nak ttow...fb, twiter, sume nak update kan...hye ct2x...sabar je larh...bbm x yah ckap larh, mang berbunyi 24 jam.. bab kate kawan ak lau x nak bbm berbunyi delete sume contact sampai tinggal zero.... owh ckap pasal bbm, tuk cik Mary Sica ( Pensil Hold ) wish u best of luck keii sayang...





Isnin, 13 Februari 2012

MaMa

Jerit sekuat hati


Ak Rindu Mama



Rindu masakan mama

Rindu nak ttow ngan mama

Rindu suare mama

Rindu nak bercerita ngan mama

Rindu bebelan mama

Rindu shopping ngan mama

Rindu . Rindu . Rindu.

Jumaat, 3 Februari 2012

Selamat Petang Jumaat

Salam...

Hey  olss, camat petang semua.. da makan kew? have a great lunch keii... makan2 biar gemuk ckit..ayat y slalu pak cik 2 membebel kat telinga ak...dye mang suke membebel kan..huh...nasib larh.... ak cuti hari ni, korang camanew? mesti keje kan...work hard keii... sebenarnya ak baru lpas stalker blog ladies2x kat sebelah 2... huhuhu, tuk cik qiena sayang, thanks sebab sudi simpan sume2 kad2 y ak wat tuk kau...hahha ak ke y wat ek? cam x percaya je...cter zman kanak2 kan....mang sangat rajin wat sume 2....ble da besar skung, ak beli kad kat kedai je larh..pastu ak bg kat kau ek...huk2x.... da x de mase larh sayang...owh kad2 y kau bg kat ak dlu pown sume ak simpan...x de satu pown y ak buang tau...kenangan kot....lau sempat bley tunjuk kat anak ak 6t..hik2x....

Huhu, sume kad2 y kwan2 bg ak x pernah pown buang, walaupon kad 2 sebesar zarah je...sume tersimpan kemas dalam album ak...t larh ble adew mase ak update sume pic2 tu ek...rindu plak, tp setiap kali ak balik kg ak x pernah lupe belek album2 lame 2... "the great memory of me" ..thanks a lot sume, tuk kwan2 3rk1...."along" : hadiah2 kau sume ak simpan keiii....tuk junior2 n kwan2 kat teja....kad2 n surat2 korang pown masih adew....thanks  a lot..terutamanya tuk kad ucapan ( wish me best of luck 4 my spm ) walaupown result ak cam hampeh je.....thanks tuk Doa korang sume...

Hari jumaat ni, ak melepak kat umah je, nak kuar ngan cik peah propa, tp nasib larh kete kena blok...nasib larh duk flat....huhu, so ak habiskan mase ak y sngt2 terluang ni kat depan lappy..klik cna klik cni  sambil layan lagu2 sumbat....x mau pkir pasal keje. ckup larh 5 hari ak bekerja...stress keje skung..sangat2 stress..cepat larh sume ni berakhir..

Owh ye lupe nak wish congrate tuk sume kwan2 ak y dapat sambung degree....wish u all best of luck keiii...study smart semua... study larh selagi mampu keiii...i'm happy 4 u... 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...