Selasa, 21 Februari 2012

Interview

Assalamualaikum...

Hey olls, selamat bertengahari.. da lunch ke belum ni? huhuuh, ak opkos larh da kenyang...  hari ni, opis ak wat interview tuk ambik staf kontrak selama 6 bulan. So secara tidak langsung mak cik peah propa pown terlibat sekali larh dlm interview tersebut... klakar kan, dye yang interview ak yang nervous melampau.. Sejak dari petang semalam, ak x habis-habis bercerita pasal CIDB kat dye, x cukup dengan itu ak bagi buku prosedur pendaftaran lagi suruh dye bace. Ha ni da memang cam nak ambik SPM je..memang panas larh telinga dye... hahaha, ak tak kira yang penting ak nak dye pass interview tu dengan jayanya.. dapat ke x jawatan tu, lain cerita...yang penting dye da cube sedaya upaya dye. btol x?

So pagi2 lagi td ak da kejut dye. pkul 6.30 ak da menjerit suruh dye bangun.... hahah padan muke kau kan .. nasib larh hari ni kena bangun awal. Dengan muke seposen dye bangun iron baju. Sebelum nak p keje pagi td, puas ak pesan jangan lambat - jangan lambat. Then ak rase ade kot setiap minit ak ping dye kat bb..da ciap ke blum.. Tepat pukul 9 dye sampai kat opis ak. Mase tu ak tgah breakfast, mula larh dye merengek suh cepat, dye takut...hahahah, kalah adik ak kot...opssss... Sebelum tu sempat ak p beli bekal, susu n mentos tuk dye...GRrrr owg da beli x mao plak, nervous sgt sampai sume x bley..ttbe rase kenyang ek...huh, tak pe..kau x nak ak je y makan.. tp seriously ak pon turut nervous bersama masa dye tgah interview td...

Kuar je dari bilik interview tu, pucat muke dye, tgn xyah ckap larh, mcm baru kuar dari peti ais kot.. Ak pown dengan muke seposen ajak dye duduk..bagi dye tenang dulu... pe lagi mcm burung murai dye bercerita ape yang bos2 ak tnyer dye... hahaha kelakar pown adew, teringat mase ak interview dlu... lagi teruk kena buli... huhuu, tapi sebenarnya bos2 ak da tau, dye kawan ak...huhu, terpulang larh pada mereka tuk menilai.

So skung semuanya da settle, ak harapkan yang terbaik, hope kau dapat larh keje 2 sayang.. Ak da tolong semampu yang boleh. harap rezeki berpihak pada kte keii...Amin..


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...