Khamis, 8 Mac 2012

Assalamualaikum...

hai oll, monink..selamat bekerja di pagi jumaat ke..mcm bese ak cuti hari ni... Syukur kepada Allah, ak masih lagi dapat menikmati kehidupan pd ari ni... Alhamdulillah.. sebenarnya something bad happen, khamis lepas ak balik kg.... Abis je waktu keje, tepat jam 3.30 petang, ak pown trus bertolak... ujan lebat gler.. Drive berhati2 p ambik cik cuna kat permint..then trus gerak balik...Sebenarnya hati ak x sedap dari pagi lg..mcm bese kan lau ak x sedap hati... sesuatu akan berlaku...then sampai kat Dungun ak drop cik cuna, n p ambik kwan ak y study kat UITM Dungun.... sebab kami da janji nak balik sama2... n kebetulan ak demam hari 2, tp sebab da cadang nak balik kg, ak tetap teruskan hajat di hati... ntah kenape silau ak makin menjadi2 skung, dengan ujan lebatnya...gelap plak 2... So mase nak masuk highway Jabor 2...kami hampir2 xcdnt...mang x 6mpak langsung jalannya..dengan confius nak ke kiri @kanan..n last minit kawan ak jerit ke kanan larh...Ak pown cepat2 pusing stereng...Hmm ya Allah , masuk lubang kat tgah2 jalan..Ckit lagi nak langgar pembahagi jalan...Debarannya Tuhan je y tau... Tapi mase2, ak tekan brek serapat yang mungkin. n cepat2 tarik gear P..... n ak niat dalam hati, Ya Allah, ak redha ak mati... Alhamdulillah, kami masih bernafas,  dan Tuhan masih memberi kesempatan tuk kami meneruskan hidup.... So lpas 2 masih teruskan perjalanan..n akhirnya kami berhenti kat R&R Gambang... ambik ketenangan, solat.. n sujud syukur...Terima kasih Ya Allah....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...