Ahad, 22 April 2012

Cantik

Siapa Wanita Cantik ?



Wanita Cantik ialah :




Melukis kekuatan melalui masalah


Tersenyum di saat tertekan


Tertawa di saat hati sedang menangis

 
Tabah di saat terhina


Mempesona kerana memaafkan


Mengasihi tanpa balasan


Bertambah kuat dalam doa & pengharapan Ilahi

Sabtu, 21 April 2012

Rasa



Saya DIAM bukan bermakna saya tak boleh lawan cakap awak

Saya SENYUM bukan bermakna saya rela dimaki, dicaci oleh awak

Saya TUNDUK bukan bermakna saya kalah

Saya DIAM kerana saya tidak mahu menyakiti awak

seperti awak menyakiti saya

Saya SENYUM kerana saya sentiasa ingat nasihat mama

supaya jangan tinggikan suara pada insan lain

Saya TUNDUK kerana saya yakin bahawa Allah sentiasa 

bersama dengan saya.

HAKIKATNYA.....

Saya juga seorang wanita, sama seperti awak, punyai hati dan perasaan.

Saya MAAFKAN segala kata-kata kesat, cacian dan makian awk terhadap saya

selama ini.

Saya MAAFKAN segala perbuatan kejam awak terhadap saya selama ini..

Saya MAAFKAN semua tindakan awak yang terlalu

menyakitkan hati dan memalukan saya selama ini..

NAMUN.....

Saya juga mungkin pernah menyakiti awak tanpa saya sedari

Maafkan saya,

Maafkan semua keterlanjuran saya,

TAK MUNGKIN

untuk saya dan awak menjadi sahabat

namun cukup sekadar tidak membenci antara satu sama lain.



Isnin, 9 April 2012

Hye Busy

Selamat pagi...

wah sempat lg ak mengupdate blog... hahah sume owg tgah cbuk pasal sukan Inter media... hahaha...bos keluar, so sye boley larh relax sekejap... huhu.... teruknya perangai p.a...

Alhamdulillah masalah pasal interview da selesai, bos da lulus n abg zahari n abg Jijang akan hantar n teman sye ke Ampang. thanks oll, sebab support sye. Doa sangat dapat job 2...Amin...

hahah da habis 2 hari sye berpuasa ganti, tinggal lagi 3 hari.. x tau kenapa sejak akhir2 ni, semangat tuk belajar memasak tu semakin berkobar2.. hari2 try resipi baru.... hahah rajin x sye. ha perasan sangat kan.

10-11 Jun ( Program Inter Media/CIDB/ABM )
12-15 Apr ( Balik Pahang menghadap pengetua sekolah )
17-18 Apr( Interview di Ampang )
27-29 Apr( Urusetia program memancing CIDB & Bank Rakyat kat Kenyir )
30 Apr ( Seminar Legal )
4-5 Mei  ( Kenduri Kak Kay kat Ipoh )
19  Mei( Kenduri Amy kat KL )
2 Jun ( Kenduri Abg Am kt Pdg Piol )
8 Jun ( Kenduri Cuna kat Kerteh )
15 Jun ( Sambut Menantu - Cuna  kat Manir )

Selamat mengharungi hari2 yang cbuk ye....

Sabtu, 7 April 2012

Update

Selamat tengahari. da lunch? Makan ape? wah enjoy ur luch keii, ak puasa hari ni. So keseorangan di opis, sambil mendengar bunyi telefon yang tak henti2 berdering.. ( x tau ke mase rehat ) aisyhh.. sabar je larh kan. nak wat camane..rase mcm nak cabut je wayar telefon 2 .. baru senyap ckit kan. 

da lame tak meng update blog, da bersarang pown. huh, cbuk sgt skung... banyak xtvt.. kat opis byk keje skung.. event pown banyak. baru lepas wat majlis perpisahan Kak Suriza. then minggu ni ade sukan dengan ABM & Media plak. Minggu lg satu ak ade interview kat KL. Doakan ak ye kwan2.. Balik interview kena p Tasik Kenyir urusetia program memancing kat cna.. Awal bulan 5 nak p Perak.. kenduri kawen Kak Kay.... 

Ha, jadual ak memang full 2 bulan ni. Lgpown kwan baik ak da nak kawen awal bulan 6 ni, so bertambah busy larh , nak uruskan majlis dye. habis sume tempat dye usung ak, pilih baju, hantaran, pelamin. ha? mcm confuse sape yang nak kawen sebenarnya ni... ha tak pe larhm ni giliran kau kan...taun-taun depan ak plak usung kau kehulu kehilir keiii.. 

Selesai je sume ni, baru larh ak boleh bernafas ckit. lega asenya, tp bulan 6 da cbuk pasal rumah baru. bulan 7 puasa, bulan 8 plak raya. hahah nampaknya tahun ni memang tahun cbuk ak larh. Hmm, banyak benda nak pkir skung. Masalah datang mencurah2x.. lepas satu2.. semoga Allah memberikan ak jalan penyelesaian yang terbaik. Amin.

To Some0ne : Terima kasih atas ujian kesabaran yang sentiasa kau bg kat ak. Thanks jgak sebab sudi simpan gambar ak kei.. Dengan bersusah payah create FB fake guna pic aku yang free hair. Alhamdulillah selamat menanggung dosa publish gambar2 lama aku. Ak da letih nak layan kau, buat lah ape yang kau suke. Allah da tentukan jalan tuk kte semua, x perlu terlalu memaksa  tuk dapatkan ape yang kte mahu ... Berhenti menjadi seorang yang terlalu zalim terhadap insan!!!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...