Isnin, 10 September 2012

Segalanya Baru

Assalamualaikum

Selamat petang semua. Alhamdulillah, masih bernafas hingga ke hari ini. Hidup yang penuh perantauan. Dari Terengganu ke Selangor. Then Alhamdulillah, perjalanan pulang ke kampung..bersama-sama anak2 kecil saya selamat. Syukur. Mulenya tak nak balik, tapi kasihankan anak2, saya balik jgak.. Walaupun hanya berpandukan sign board semata2.Takut jgak tersalah jalan, tapi in my mind always says that, kalau dr Kuala Terengganu sye boleh drive alone, pasti kali ni pown boley.. Tambah pula, anak2 menemani sye. Lega, semuanya selamat dan saya dapat meneruskan tugas pada hari ni.

Menunggu jam berdetik hingga pukul 5 petang. Tak sabar nak balik. Awal2 lagi Kak Chik da mintak tolong dye daftar nikah secara online. Wah, excited rasenya bile akan ada lagi satu kenduri berlangsung kat rumah arwah abah. Congrate sis, hope this is the best for u. Semuanya dalam perancangan, baju, hantaran, kenduri, gambar... Macam saya pulak yang terlebih excited dari bakal pengantin ni. huhuu. Saya slalu mahukan yang terbaik buat awk Kak Chik. Setelah ape yang awk harungi selama ni, kebahagiaan itu nyata milik awk. Semoga saya dapat sedikit kekuatan dengan kebahagiaan awk.

Segalanya baru, kawan-kawan baru, rakan kerja yang baru, suasana baru, rumah baru, housemate baru. Alhamdulillah selama lebih seminggu, saya semakin menyesuaikan diri dengan keadaan di cni. Ada yang lebih dan ada yang kurang, biasalah lumrah kehidupan. Tak sempurna. Tapi saya bukanlah seseorang yang rumit, sebab saya boleh hidup dimana2 sahaja, dalam apa jua keadaan...  Mama & Family memang tak risaukan saya, sebab mereka tau saya boleh hidup walau di mana pown saya dicampak.

Rindu. memang saya sangat rindu pada office lame, tapi jdoh kita tak panjang kan. Doakan saya bahagia di cni tau. Pagi tadi bekas bos sye di CIDB ade mesej bertanyakan keadaan di cni. Alhamdulillah saya baik-baik saja di cni. Thanks tuk semua yang ambik berat akan keadaan saya. InsyaAllah saya akan berusaha tuk terus memajukan diri saya di cni.

hmm sudah lama saya tak tulis mengenai hati kan.. Tak de ape yang menarik. Cuma saya harap yang saya akan semakin tenang dan tabah menghadapi ujian Allah. Saya tau Allah da tentukan yang terbaik buat saya. Saya tak pernah terlintas tuk menjatuhkan atau merampas sesiapa. Sebab saya serahkan semuanya kepada Allah. Pegang pada ayat kalau jodoh tak ke mana. InsyaAllah. Tak guna untuk terus merintih kesedihan atau berbangga memiliki, segalanya pinjaman semata. Segalanya adil di dalam dunia, kalau kita menyakiti, satu hari kita akan disakiti kembali.

Luv
Cik DHHassan

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...