Ahad, 7 April 2013

Owh Monday

Assalamualaikum

Hye. Selamat Tengahari semua. Sangat-sangat letih hari ni. Biasa lah hari Isnin kan, 
Mood nak bekerja kurang di tambah dengan kerja-kerja yang tertangguh pada minggu lepas 
yang terpaksa difowardkan segera.
Laporan Suku Tahun adalah perkara yang paling menakutkan dalam hidup, 
First time nak kena buat. walaupun tugas aku cuma nak compile, edit ejaan & bahasa. 
Nampak senang kan. Tapi sangat berisiko kot, 
takut jugak aku terlepas pandang ejaan yang salah, tersalah masukkan maklumat, tersalah bahasa. 
Walaupun aku da double3x check banyak kali, hati aku tetap was-was kot. 
Harap-harap bos tak bertukar jadi singa dan makan aku hidup-hidup la hari ni.
Amin....... 

Oh ya Nasi lemak kerang yang menjadi idaman pada waktu pagi tadi amat menghampakan.
Itu dinamakan tidak ade rezeki, walaupun nasi tersebut di depan mata
Sob3x..sedey.....

Abangku yang tengah excited nak melangsungkan pertunangannya. Alhamdulillah berkat doa acik di Mekah, akhirnya pertunangan mereka diterima baik oleh kedua-dua belah pihak. Amin. 
Semoga dia akan menjadi seorang yang lebih bertanggungjawab selepas ni.

Love
Cik DHHassan

Rabu, 3 April 2013

Tips Penjagaan BB

Assalamualaikum..
Hai semua. Good Afternoon. Have you done your lunch? i'm done..
Ada lebih kurang 10 minit lagi waktu rehat da nak habis.
Search Cik Puan Google & terjumpa tips ni.

So, oleh kerana aku adalah 
pengguna & pencinta tegar BB  
so aku decide nak share sedikit tips penjagaan BB


Mari kita baca tips-tips di bawah........

1.    Setiap 2 -3 hari sekali , cabut bateri BB dan biarkan selama 1 - 2 minit . Ini berfungsi untuk membuang dan menghapuskan sisa - sisa file yang tidak terpakai akibat proses chatting @ browsing . 


2. Lakukan secara rutin Clear Log Event dengan cara tekan ALT + L G L G .. 
akan muncul dilayar hasil log
 tekan logo menu BB
pilih Clear Log (jika bahasa Inggeris) 
atau 
bersihkan Log (jika Bahasa Malaysia)
Tekan Clear


3. Lakukan juga  rutin Cleanig Memory . Dengan cara 
 pilih Options 
Security Options 
 Cleaning Memory 
Tekan logo menu BB 
pilih clean now


4. Tiap 2 -3 hari sekali , lakukan Host Routing Table . Dengan cara 
 pilih Options 
Advanced Options
 pilih Host Routing Table 
tekan logo menu BB 
 Pilih Register Now


5.  Setelah step ke 4 di atas ini 
lakukan juga setiap 2 -3 hari sekali Diagnostic Test
 Inilah bukti apakah BB kita berhubung dengan operator ,
 baik PIN , Register mahupun Email . Dengan cara:
 pilih Options
Mobile Network
 tekan logo menu BB
 pilih RUN
 dan
 biarkan sampai proses berjalan completed  
Jika hasil proses ada yang NO , ulanga lagi agar hasil semua YES !
Done. Simple kan. 
Selamat Mencuba
 

Selasa, 2 April 2013

DIY Quilling

I'm so excited melihat hasil seni Quilling
So macam biasa
Bile Feel nak mencuba tu telah melompat-lompat
Maknanya kena jugak buat
&
Hasilnya



Quilling dengan tangan. Hasil pon  tidak seberapa.

Sila Cuba Lagi. Tq

Inilah akibatnya melakukan quilling tanpa tools yang diperlukan

Ade macam-macam tools yang diperlukan untuk Quilling.
Nak tau klik kat sini
atau pun

Sangat berguna
Sangat berseni

Boleh digunakan untuk hias cover Guest Book jugak.

Love
Cik DHHassan

DIY Casing Surah Yasin

Hai, Afternoon to alls...

Nak share DIY yang terbaru dengan semua.


I'm done. Casing untuk Surah Yasin.

Setelah berhempas pulas bersengkang mata malam tadi akhirnya terhasil lah casing tersebut.
Ha jangan ingat phone je ade casing okay??

Gigih untuk menyiapkan 50 pcs lagi..

EXCITED...!!!!!


Love
Cik DHHassan.......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...