Jumaat, 21 Jun 2013

Hidup Tanpa BER

Assalamualaikum..

Selamat bertengahari semua. Sudah lama blog tak ber update, sibuk sangat. 
Baru tamatkan Kursus Induksi dan sibuk siapkan preparation tuk hari bahagia saya dan abang.
 Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Terima kasih Ya Allah.
Semoga kebahagiaan akan terus menyinari hidup kami.

To Someone : Saya tau awak sentiasa bace tiap entry yang saya update. Saya doakan awak akan jumpa ketenangan dan kebahagiaan dalam hidup awk. Saya akan sentiasa mendoakan awk walaupun saya tau awk membenci saya sepenuh hati awk. Semoga Tuhan menemukan awk dengan seorang lelaki yang dapat menjaga awk sebaik-baiknya. Amin Ya Rabbal Alamin.

Owh ya, Hidup tanpa BER adalah perkara yang amat susah dalam hidup saya sekarang. i'm really mish my BER. Hmm sebab 5 kali masuk workshop dalam mase seminggu, dan masih tidak dapat digunakan jadi terpaksalah BER ditinggalkan di kampung. Sangat susah bila abg tak dapt cuti dan saya terpaksa balik kampung naik bas. Kena naik KTM then tukar Monorel & ambik bas ke Jengka. Nak p kerja pon terpaksa menumpang owg. Pada dasarnya memang la jimat duit, 
tapi pipi yang blushing sampai telinga ni macamane pulak kan.

Sangat rasa nak marah, tapi pada siapa. Diri sendiri?? atau BER?? 
Mama kata 
''Sudahlah Kakak, BER tu da banyak sangat berjasa, ulang alik ke Terengganu, tak pernah buat masalah kat tengah jalan. Da sampai masa dye nak berehat pulak.''
So dengan hati yang sedikit berbunga, 
saya melangkah balik KL. Tau sebab ape, sebab itu tandanya mama da bagi green light tuk beli kereta baru. Owesome, thanks Mama. betol la kate owg, tuhan uji kite sebab nak bagi kita hadiah besar...

Hati yang sudah mula berkembang tiba-tiba menguncup sebab Big Bos tak benarkan.
Abg suh ambik kete dye bawak balik KL. Tak payah beli kete baru, kita repair BER je..
hmmmmm.... 
Ala..x mau pakai kete besaq, bos pon pakai INSPIRA, kami tak mau lawan bos...
berjuta-juta lemon alasan sudah diberi, tapi abg masih tak berganjak dengan keputusannya...
Ttbe muncul impian nak merempit p Opis.. Haha bangkangan keras pulak dari semua owg kat Opis.
Mama apatah lagi, merah telinga dengar dye membebel...
hahahah bagaimanakah ini...??
So, adakah BER dapat diganti...
Saya pon tak pasti..

* Semoga Allah lembutkan hati abg... Amin..



Love 
Cik DHHassan


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...