Rabu, 25 September 2013

Trip to Kinta Riverfront, Perak

Assalamualaikum

Entry yang da lama kat dalam draft aku, baru hari ni publish. Nampak sangat malas.
Sebenarnya da lama aku pergi Perak ni, rasanya dalam bulan April kot. ( kalau tak silap ), masa tu LGM ada buat seminar kat hotel ni. Futhermore, kami ada Perasmian GUP ( Getah Untuk Pribumi ) di Kg. Sg. Pelantok. First time, aku menjejakkan kaki ke kampung orang asli. Jalan nak masuk tu, sangat lah sempit, dah macam jungle tracking rasanya.

Cerita pasal hotel ni, kalau siang rasanya biasa je kot. Tapi bila dah malam, OMG tempat ni berubah serta merta. Gojes!! Dengan lampu-lampu bagai, da macam ICT lah pulak.



Dekat jambatan ni ramai lah jugak couple- couple yang mengunci rasa cinta mereka melalui mangga kat sini. Ada yang menulis nama pada mangga tersebut dan ada juga yang menyelitkan cincin pada mangga tersebut sebelum dikunci pada jambatan ini.  



Dalam banyak-banyak hotel yang aku pernah stay, rasanya hotel ni better kot. Tak percaya, cuba korang google. Food, room, service, semuanya memuaskan.



Ini ibu aku a.k.a officemate a.k.a housemate. Good listener, Good advisor. 


*Finally dapat jumpa Kak Kay kat Ipoh, dapat pegang her tummy. ( BFF masa Kursus Induksi CIDB )
In memories... xoxo

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...