Selasa, 3 September 2013

Trip To Nilai : House Of Flower

Assalamualaikum

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-56. Malaysia ku Berdaulat, Tanah Tumpahnya Darahku.

Sabtu lepas, orang semua sibuk menyambut Hari Kemerdekaan, 
Aku dan Aisyah a.k.a Officemate ( sebenarnya kita orang tak sama Unit pon. ) melencong ke Nilai.

Sebenarnya bff aku ni nak bertunang bulan November ni, disebabkan hantaran dia semuanya handmade, konon-konon terror la, so kami pon decided untuk beli barang-barang gubahan dekat Nilai. Sebenarnya ada seorang lagi geng P.A kami. Tapi last minit dia tak dapat join, sebab ade wedding kat kampung. Jadi, disebabkan plan da lama, so kami teruskan jugak, berdua saja.

Bertolak dalam pukul 10.15 a.m., lalu Plus, around 11.00 a.m. kami dah sampai ke Nilai.
So trip dimulakan dengan pencarian bunga. Banyak jugak kedai yang kami duk keluar masuk. Memang Nilai ni layak dipanggil House of Flower lah. Cakap je nak bunga jenis yang mana, warna apa?
Semua ada kat sini.





So pusing punya pusing, finally kami memilih untuk  shopping bunga dekat kedai ni...
Rose Garden Home Deco Sdn. Bhd.

Sebenarnya the first thing yang membuatkan kami berkobar kobar nak masuk kedai ni adalah disebabkan banner 50% yang ada kat depan kedai tu. Biasalah laju je kalau nampak sale kan. Tapi sebenarnya kalau nak dapat offer 50% tu kita kena daftar jadi ahli dulu. Nak daftar kena bayar RM10.

Bila difikirkan balik agak berbaloi lah kan. Kad ahli tu valid sampai bila bila.
p/s : Reka bentuk jam kat situ memang sangat owesome.

So dekat satu jam jugak lah kami duk memilih bunga dalam kedai tu. Dan akhirnya bakul kami penuh jugak dengan bunga.



 So harga bunga adalah seperti yang berikut :

Before Off : RM 201.40 
After off  : Rm100.70

p/s : untuk gubahan hantaran kedua-dua belah pihak lelaki & perempuan 


So inilah preview gabungan warna yang akan digubah oleh kami.


Hantaran sebelah pihak lelaki....


Hantaran sebelah pihak Perempuan...

So kepada bride to be sekalian, aku suggest kedai ni untuk korang semua. Memang sangat berbaloi. Cakap je korang nak tema apa. Semua boleh dapat kat sini.


5 ulasan:

Shafiee Aiman berkata...

kami nak carik wat majlis kawen ag skali la....tp pengantin laki n pempuan yg sama la....hohohohohoh

DHHassan berkata...

hahah tak perlu okeiii.. Tunggu majlis baby pulak, i sponsor guest book free...

Shafiee Aiman berkata...

ape?????cepat2 nk dpt baby la cmni!!!!!!!!!!!!!!

aku , dia & cinta... berkata...

wahhhh..canteqnye munga....aiyooo..mesti rambang mata kan....

She's DHHassan berkata...

aah,sampai tak tau nak pilih yang mana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...