Rabu, 12 Februari 2014

DIY Photo Props

Assalamualaikum

Just nak share few of photo props hasil google. Photo props ni dah semakin famous untuk wedding & enggagement. Ada jugak cus yang requested aku buat photo props, tapi aku tak sampai hati pulak. Selalunya aku akan emelkan a few design yang aku ada, then mintak mereka print sendiri. Sebenarnya tak susah mana pon nak DIY benda alah ni, so that dapatlah jimatkan duit little bit.

Steps to DIY
1) Google lah pic photo props #kat google images berlambak
2) Print atas A4/A card or apa apa kertas yang dirasakan layak
3) Liminate/tampal pada manila card 
4) Potong mengikut bentuk prop
5) Lekatkan lidi sate/batang ais krim pada props tersebut
6) Tara, dah siap kan.








Ada banyak lagi design props dalam simpanan aku termasuk lah props yang aku guna time e-day dulu. Kalau berminat, leave your emel okay.

xoxo

13 ulasan:

Azhafizah Md Nor berkata...

mudah sangat..masa tunang,pre wedd,wedd pun fiza DIY je :)

msredcheesecake berkata...

props ni kita bule buat sendiri kan? kalau malas cari dah siap buat pas tu print...murah...

She's DHHassan berkata...

Azhafizah : sokong, memang senang kan

Msredcheesecake : ha tu lagi senang kan..copy je

sYiRa LoKMaN berkata...

singgah sini ^_^

She's DHHassan berkata...

thanks Syira

zulhusni wan chek berkata...

Kalau sudi.. Boleh la send kat saye props tu.. zowan89@gmail.com.. Tq erk

zulhusni wan chek berkata...

Kalau boleh send kat saye contoh props tu.. zowan89@gmail.com .. Tq erk...

zulhusni wan chek berkata...

Kalau boleh send kat saye contoh props tu.. zowan89@gmail.com .. Tq erk...

zulhusni wan chek berkata...

Kalau boleh send kat saye contoh props tu.. zowan89@gmail.com .. Tq erk...

Amal Salleh berkata...

rajin dia DIY :)

NuRuL eZRiN berkata...

nk boleh... ni email... nurul.ezrin@gmail.com

Miza Ramli berkata...

salam, boleh mintak cth prop2 tu?...email sy tigger_pooh58@yahoo.com...tq...

Tanpa Nama berkata...

salam, boleh mintak cth prop2 tu?...email sy zakiah_sharif@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...