Ahad, 23 Februari 2014

Survey Baju Nikah : Sewa vs Beli

Assalamualaikum

Alhamdulillah, kami selesai membeli kain untuk baju nikah. Siap dihantar pada tailor, untuk dibuat baju melayu. Sekarang ni upah untuk sepasang baju melayu around RM90++ kot. BTW disebabkan tailor itu adalah mak cik aku, so dapatlah harga kasih sayang sikit. Settle satu bab, tinggal baju untuk perempuan pulak. Mula-mula mama suggest untuk beli, btw bila difikirkan balik sekarang ni baju raya pon dah hampir sama dengan baju nikah. (termasuklah aku ).



Kalau nak tempah, mungkin agak mahal, then nak pakai sekali.. Apakah yang bakal terjadi dengan baju tu nanti? Nak bagi pada adik? Of course fashion dah berubah nanti. Nak pakai untuk dinner? Alamak macam santek sangat je, maybe pada pandangan orang PA memang suka baju yang vouge. Yes i do, vouge tapi bukan melampau kan.



Akhirnya keputusan pon dibuat, aku sewa je. Now, tengah mencari baju yang sesuai untuk disewa. Walaupun sekarang dah ramai yang pakai baju nikah menggunakan pastel colour. Aku tetap setia dengan warna putih. Kak Diyana pon dah ada whassap few design untuk aku pilih.



xoxo

11 ulasan:

ct aman berkata...

cream putih...nampak suci je kn di hari prkahwinan....=)

She's DHHassan berkata...

Ct : Second ur statement my dear

Azhafizah Md Nor berkata...

sewa lagi jimat.plus,nak pakai sekali je kan..yup,putih lebih nice :)

She's DHHassan berkata...

Thanks dear

misz sheyla berkata...

kite dulu amek pakej, sekali dengan baju baru, baju boleh cari design yg kita nak, then diorang watkan..tapi tak sama 100% la..tapi tetap puas hati

She's DHHassan berkata...

Misz Sheyla : ow, saya dah ambik baju baru untuk bersanding nanti... So baju nikah kena ambik yang ready made je.. sob sob

Miss Hidy berkata...

Hi salam kenal,kita pun tgh fikir nak beli baju or sewa..asyik berubah2 fikiran je..hehe..

She's DHHassan berkata...

Huhu sama la kita ek... rambang mata

gobok chermin berkata...

hye.. baju dah ada, kalau nak custom made veil.. boleh tgk blog saya http://gobokchermin.blogspot.com/

Fiza Basman berkata...

Baju nikah & resepsi fiza semua buat sb baju kurung moden yg biasa2 ja design ya. Hehe

She's DHHassan berkata...

wah dah baca entry fiza about baju nikah tu. tak sabar nak tengok oufit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...