Khamis, 30 Oktober 2014

20 Fakta Tentang Diri Sendiri

Assalamualaikum..

1. Anak tunggal dari ibu kedua.

2. Seorang isteri yang manja, kuat merajuk, kuat menangis dan suka memeningkan kepala si suami.

3. Tidak suka ditunggu dan menunggu. Especially bila ada orang tengah menunggu aku, aku akan jadi kelam kabut, semua benda aku buat jadi tak kena, jantung berdegup laju dam rasa bersalah yang teramat sangat.

4. Memerlukan masa sekurang-kurangnya satu jam untuk bersiap. Sepuluh minit untuk termenung depan almari pilih baju, lepas tu pilih tudung, setengah jam mandi, make up dan perkara paling lama yang aku buat adalah pakai tudung. Kawan aku pernah cakap dia risau kalau aku pakai tudung, sebab aku sanggup bukak balik kalau ada senget sikit pon.

5. Aku paling pantang orang usik, sentuh , alih atau guna barang-barang aku. Especially baju, tudung, kasut. Itulah barang paling pantang orang guna. Aku boleh consider lagi kot kalau dia orang mintak pinjam barang-barang lain. The main point, aku memang tak suka kongsi barang. Officemate kalau guna barang aku, even pen sebatang mesti pulang balik sebab takut kena marah. Rasanya mungkin faktor anak tunggal kot, jadi aku tak biasa berkongsi barang.

6. Tak boleh duduk seat belakang bila naik kereta. Kalau duduk belakang confirm aku diam je, sebab aku akan pening terus rasa nak muntah bagai.

7. Tidak makan chocolate. Kalau aku bau pon, confirm muntah.

8. Tidak suka warna coklat. Masa kecik-kecik dulu, aku pernah muntah sebab naik teksi warna coklat.

9. Aku paling pantang orang naik kereta aku lepas tu selit sampah merata-merata. Tolong buang di tempat sepatutnya.

10. Berdarah kacukan Thailand. Dulu aku boleh la cakap Thai sikit-sikit, tapi sejak arwah ayah dah tak de, terus lupa.. 

11. Aku tidak boleh memandu malam, silau yang teramat sangat. 

12. Aku tidak suka rumah aku bersepah, especially dapur. Boleh jadi stress kalau dapur macam tongkang pecah.

13. Aku sangat giler kan warna pink dan teddy bear. Tapi sejak dah kahwin ni, aku dah banyak sedekahkan teddy bear aku kat orang.

14. Aku selalunya akan jatuh cinta dengan kedai buku. Ulat buku lah konon.

15. Aku seorang yang tidur awal. pukul 10 lebih tu selalunya aku dah berada dalam mimpi.

16. Aku sangat suka bercucuk tanam. Perkara pertama yang aku buat lepas balik kerja adalah melawat sayur dan bunga-bunga aku. Pengumpul tegar pokok kaktus, berangan nak ada taman mini kaktus satu hari nanti.

17. Aku tak pandai memasak. Hahahaha nak masak je kol mama, nak masak je google. Tapi lately ni mcm dah pandai sikit la. Hahahaha

18. Aku giler shopping. Bila aku stress, aku suka pergi shopping sorang-sorang sebab tak de sape nak larang aku beli ape yang aku suka. So hilanglah stress lepas tu.

19. Aku sangat suka lipstick warna merang ang. Nampak sangat confident bila aku pakai. Kadang-kadang aku try pakai warna lain tapi at last aku mesti cuci balik, sebab rasa tak kena..At last, pakai warna merah ang tu.

20.  Aku mempunyai dua biji @ buah @ buku lesung pipit. Yang kadang-kadang aku pon lupe aku ada lesung pipit tu. heheheh




2 ulasan:

cik mah berkata...

Menariklah...boleh lebih mengenali...

She's DHHassan berkata...

hihi cik mah buat la jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...