Rabu, 26 November 2014

NO MORE PJJ. Alhamdulillah...

Assalamualaikum...

Allah tu sentiasa mendengar doa hambanNya.
Alhamdulillah, permohonan pertukaran suka sama suka dah diluluskan.
Sham akan lapor diri kat sini Isnin depan.

Got my shoulder. Syukur Ya Allah.

Love
DHHassan.

Selasa, 18 November 2014

Sharing : Husband/Wife

Assalamualaikum...

Zaman sekarang ni dah selalu sangat kita dengar tentang perkahwinan jarak jauh kan. Faktor utama berlakunya PJJ adalah pekerjaan. Urusan pertukaran bukannya senang. Nak tak nak terpaksalah berjauhan. Ada yang dah sampai dua tiga orang anak pon, still PJJ lagi.

Tipulah kalau aku kata aku tak kisah langsung hidup PJJ, cuma aku redha dengan ketentuan Allah. Mungkin ini yang terbaik untuk kami buat masa ini. Sebagai seorang isteri, kadang-kadang aku terfikir, apa gunanya aku kahwin tapi suami aku terpaksa basuh baju sendiri dan tapaw makanan dekat kedai. Tapi alhamdulillah, suami aku redha, kerja macam aku memang susah nak tukar. Kalau ada pon post aku cuma dekat ibu negeri sahaja. 

Menjadi seorang isteri PJJ bukan semudah yang disangka. sebab kita perlu menguruskan kehidupan seorang diri. Tambah pulak aku sebatang kara kat sini, tak ada sedara mara. Officemate adalah saudara terdekat yang aku ada. Semoga Allah terus memberikan aku kekuatan untuk menempuh dugaan ini. Amin.

Love
DHHassan.

Selasa, 4 November 2014

R E S P O N S I B I L I T Y

Assalamualaikum

Kenapa manusia perlu cemburu pada orang yang menjalankan tanggungjawab dengan penuh dedikasi?
Aku pon tak faham dan semakin keliru...

Bila tengok orang lain dedikasi dengan kerja...
"Ah nak bodek bos lah tu, nak cepat naik pangkat"

Bila tengok orang lain rajin beribadah, rajin ke surau...
"Ah nak menunjuk la tu, konon alim"

Bila tengok orang lain bahagia....
"Ah takut bini lah tu, bini queen control"

Segalanya bermula dari hati, sekiranya hatinya kotor maka kotor lah tindakannya... Tiada istilah "aku ni mulut je jahat, hati baik". Aku tak setuju sama sekali dengan istilah tu.  Kenapa kita perlu dengki, busuk hati dengan tanggungjawab orang lain, sepatutnya kita gembira kerana dia menggalas tanggungjawab yang diberi dengan sebaik mungkin.

Berubahlah.

Love,
DHHassan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...