Rabu, 18 Mei 2016

A F T E R 2 Y E A R S N O W I M C O M E BA C K

Assalamualaikum

Alhamdulillah setelah 2 tahun cuti tanpa gaji hihihi, now aku dah ade semangat balik untuk sambung buat guest book ni....

Alhamdulillah tempahan pertama tahun 2016








Berminat boleh emel kat sini

sitizabedahhassan@yahoo.com
zabedah@lgm.gov.my


Love
DHHassan

Isnin, 9 Mei 2016

Cadangan Food Processor Little Bean

Assalamualaikum

Hari Seketul Uqail dah masuk 7 bulan 3 hari. Alhamdulillah sekejap je masa berlalu dah besar anak soleh pintar Papa Mama ni. Masa mula-mula nak introduce Seketul Uqail dengan solid food dulu bercinta jugak lah. Kadang-kadang 2 suap je dye makan. Kadang-kadang tu habis tapi puas lah menunggu dia main dulu pastu makan sesuap. Lepas tu dah tak nak. Pening jugak lah kepala memikirkan. Tapi bila dah start 7 bulan ni aku dah dapat rentak dia, ape yang dia suka. Jadi senanglah sikit nak prepare makanan ke rumah pengasuh. Paling dye suka Puree Pear dengan Bubur Nasi + Ikan Tenggiri + Bayam. 

Seronok sebenarnya prepare sendiri makanan untuk anak. Aku memang tekad tak nak bagi anak aku makan nestum lagi buat masa ni. Cuma biskut baby tu aku bg la sehari satu, sebab Seketul ni dye suka sangat nak menguyah sendiri. Mungkin nak tumbuh gigi dah kot. Oh lupe pulak, kalau korang tengah survey food processor aku suggest beli Little bean. So far memang senang nak guna, harga pon tak de lah mahal sangat. Kalau kat TCE Baby Expo tu boleh dapat sampai RM179 kot. Tapi aku beli kat Lazada je. Siap dapat free cube storage lagi. 




Love 
DHHassan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...