Jumaat, 19 Ogos 2016

10 perkara tentang aku

Dulu aku dah pernah update entry 20 fakta tentang diri sendiri. Now aku nak update lagi 10 perkara yang paling aku benci.

1. Macam biasa aku tak suka orang guna barang aku especially baju, kasut. make up, kereta, even cawan sekalipun aku benci. Sebab tu kalau aku balik kampung, korang akan nampak aku angkat barang mcm nak pindah. Sebabnya aku tak suka share barang dengan orang, jadi aku akan pastikan setiap kelengkapan kami sekeluarga lengkap.

2. Aku kadang-kadang akan consider untuk bagi pinjam barang, tapi aku paling pantang kalau korang x pulang @ barang tu rosak @ korang bg orang lain guna. Senang cakap aku x halal kalau benda seangkatan tu berlaku. 

3. Aku bukan orang yang  jenis suka jaga tepi kain orang. Aku tak kisah pon camana korang nak uruskan life orang tapi once korang masuk campur urusan aku aku akan benci korang tahap paling atas. Bagi aku, tak payah nak sibuk hal orang lain, uruskan hal sendiri. Aku nak pakai beg 20 ringgit ke, aku nak beli barang mainan hari2 kat anak aku ke? Jgn SIBUK.

4. Aku tak suka tengok rumah bersepah. Aku rasa serabut sangat, ini paling parah time aku sakit sebab tak boleh nak mengemas tapi mata terpaksa menghadap benda2 yang bersepah.

5. Aku tak suka orang arah-arah aku tanpa perkataan TOLONG. Tambah pula, tak tanya aku nak ke? Aku setuju ke? Aku ada benda lain nak buat ke? Main sedap mulut nak suruh-suruh aku!

6. Aku bukan orang yang jenis suka pinjam duit orang lain ! Dan oleh itu jugak, aku tak suka orang lain pinjam duit aku.

7. Aku tak suka orang cakap laki aku gila duit sebab asyik kerja je. Ko rasa kalau dapat laki yang pemalas kerja tu heaven ke? Best? Ko tau ke laki aku banyak keperluan nak kena settle sebab tu dye kena kerja keras.

8. Aku tak suka orang tukar susun atur barang-barang dekat rumah aku @ bilik aku dekat opis. Kat mana korang ambik barang aku, simpanlah di tempat yang sama. Kalau tak korang akan dengar bunyi kilat jap lagi.

9. Dapur adalah tempat yang kau pastikan akan bersih. Lepas masak sure aku akan lap dan pastikan tak ada satu pon kesan minyak melekat. 

10. Aku tak suka orang kata office aku buruk. Hahahaha sekarang ni under construction okay. Ko tunggu la dah siap nanti? Aku post gambar hari2 bagi ko sakit mata tengok. Bagi aku keselesaan bekerja tu yang penting. Kalau office cantik pon ko tak happy pergi kerja tak guna jugak kan. Dan paling penting office lawa ke buruk ke, gaji tetap sama. Kenyang ke ko dapat office lawa tu? 

Love
DHHassan





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...